söndag 1 februari 2009

No knead Bread

Häromdagen surfade jag runt och hittade en video på YouTube (via) där Jim Lahey från Sullivan Street Bakery visar sin teknik för att göra "no knead" bröd för The New York Times. Som den brödälskare jag är var jag tvungen att testa. Det var faktiskt inte så svårt och efter sammanlagt ca 18 timmars jäsning och ca en timma i ugnen, kunde jag servera hembakat "no knead" bröd till min bouillabaisse.

Med några modifikationer till nästa gång tror jag att jag aldrig mer kommer att köpa bröd i affären igen! Testa det, ni kommer inte bli besvikna!







I was surfing around the other day and found this video on YouTube (via) where Jim Lahey from The Sullivan Street Bakery was sharing his technique for "no knead" bread to the readers of The New York Times. Being the breadlover that I am, I had to try it out. It wasn't hard to do and after about 18 hrs of rising alltogether and almost an hour in the oven, I could serve home baked "no knead" bread along with my bouillabaisse.

With a few minor tweaks here and there for next time, I can safely say that I'll never eat store-bought bread again! Try it, you won't be disappointed!


Inga kommentarer: